[rev_slider Remedial-Teaching-main-baner]

Remedial Teaching & Coaching Beelddenken en Cursussen

– Cursus Beelddenken “ik leer anders”
– Cursus Faalangst
– Beroepskeuzetest
Lees verder voor meer info…

Cursus Beelddenken “ik leer anders”20-ik-leer-anders

Informatieavonden, ouderavonden, presentatie voor scholen en organisaties, etc.
In elke klas zitten leerlingen die visueel zijn ingesteld. Ongeveer vijf procent van alle kinderen leert in beelden in plaats van woorden. Na het lezen van mijn site kan iedere intern begeleider, remedial teacher of leerkracht zo een rijtje met namen opnoemen. Deze kinderen worstelen al jaren met de lesstof. Bijles helpt niet of nauwelijks. De lesstof vertalen naar beelden kan uitkomst bieden. Deze kinderen kunnen dankzij deze nieuwe leermethode makkelijker woorden spellen (van voor-naar-achter en van achter-naar-voor), tafels en sommen automatiseren, klokkijken enz. Direct resultaat!
Met regelmaat verzorg ik workshops en studiedagen op scholen. In een paar uur horen leerkrachten wat de leermethode ‘Ik leer anders’ inhoudt. Tijdens een studiedag leren zij leerlingen herkennen en begeleiden. Dankzij de praktische werkwijze is het resultaat direct zichtbaar in de klas.
Presentatie / workshop 2 uur
Tijdens deze workshop maken leerkrachten kennis met deze nieuwe manier van leren. Na de workshop kunnen zij visueel ingestelde leerlingen herkennen. Ik vertel hoe deze kinderen denken en leren. Aan de hand van korte voorbeelden laat ik zien hoe de leermethode ‘Ik leer anders’ werkt.
Locatie: omgeving: Zuid Holland/ Rotterdam, andere regio’s in overleg.
Incompany op school. Vergaderruimte, koffie en thee worden verzorgd door de opdrachtgever.
Datum: in overleg.
Aantal deelnemers: in overleg
Kosten: € 250,- exc. BTW
Reiskosten: € 0,28 p/km exc. BTW

Studiedag beelddenken ‘Ik leer anders’

Gedurende één dag leren leerkrachten met deze nieuwe leermethode werken. Na de studiedag kunnen leerkrachten visueel ingestelde leerlingen herkennen, begeleiden en direct resultaten boeken met de leermethode ‘Ik leer anders’. Daarbij maakt elke deelnemer gebruik van een praktisch werkboek dat wordt uitgereikt tijdens de studiedag.
Programma studiedag 9.30 – 16.30 uur:
‣Inloop van 9.30-10.00 uur
‣Lesmateriaal: het werkboek ‘Ik leer anders’
‣Theorie beelddenken
‣Herkennen leerlingen
‣Oefeningen:
‣Basis
‣Taal, spelling en lezen
‣Rekenen, tafels en sommen automatiseren
‣Klokkijken

 

Locatie
Omgeving: Rotterdam en omstreken (andere regio’s in overleg).
Incompany op school.

Vergaderruimte, lunch, koffie en thee worden verzorgd door de opdrachtgever.

Tijd
09.30 – 16.30 uur, datum in overleg.
Kosten
700 euro excl. BTW* + lesmateriaal 39 euro per deelnemer
Reiskosten € 0,25 per km exclusief BTW*.

Werkboeken 39 euro incl. BTW

Cursus Faalangst21-faalangst

bron:gedragsproblemenindeklas

Een faalangst-reductietraining (individueel of in groepsverband)Deze training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 – 9 jaar en 9- 13 jaar.De training wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed.

Faalangst betekent letterlijk dat een kind angst heeft om te falen. De kinderen zijn niet bang voor de taak zelf, maar bang dat ze de taak fout doen. Ze besteden veel energie aan de gedachte aan mislukking. Wanneer bij het kind deze angst overheerst spreken we van cognitieve faalangst. Faalangstige kinderen denken vaak negatief over zichzelf. Het ligt aan hen als iets niet lukt. Het kind voelt zich vaak alleen en niet gesteund.

Het lichaam reageert op angstgevoelens. Een aantal lichamelijke reacties die kunnen wijzen op faalangst zijn: transpireren, krampachtig gaan zitten, maar ook veel plassen, zenuwachtige trekjes, stotteren, buikpijn, spanningshoofdpijn en slecht slapen.

Faalangstige kinderen hebben veel behoefte aan complimentjes en uitgesproken, positieve verwachtingen over hun functioneren. Bij nieuwe opdrachten zijn ze vaak onzeker. Als de sfeer thuis of in de klas niet zo goed is, zijn ze snel uit balans gebracht. Bij uitleg van nieuwe stof horen ze niet altijd wat er wordt gezegd. Ze stellen geen vragen of veel vragen. Voor en tijdens toetsen zijn ze zenuwachtig en snel afgeleid. Ook het contact met andere kinderen kan stroef verlopen. Ze durven geen nee te zeggen als iemand wil dat ze iets doen.

Tips voor ouders

• Maak faalangst bespreekbaar met uw kind, neem het serieus

• Benadruk dat uw kind fouten mag maken.

• Zorg voor een evenwicht tussen positieve en negatieve reacties.

• Probeer negatieve opmerkingen positief te formuleren.

• Maak onverwachts positieve opmerkingen.

• Geef uw kind vertrouwen in eigen kunnen.

• Neem geen werk van uw kind over.

• Verwacht niet meer van het kind dan het kan

• Zorg voor een evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

• Blijf rustig en vermijd emotionele scènes.

De training start, bij voldoende aanmeldingen.

Faalangsttraining:  € 155,- voor 9 bijeenkomsten inclusief diploma.

Beroepskeuzetest                                                                              22-beroepskeuze

Bron:mooij

Het kiezen van de juiste studie of het juist beroep is moeilijk. Er bestaan honderden studies en duizenden studierichtingen. Vaak weet je niet helemaal zeker wat je wilt, of twijfel je nog. Een uitgebreide beroepskeuzetest kan hierbij uitkomst bieden.

Een beroepskeuzetest bestaat uit een aantal verschillende testen, waarbij we o.a. kijken naar je motivatie, talenten en onderzoeken in welke sectoren en beroepen je de meeste interesse hebt. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt gaan kijken naar vervolgopleidingen.

De beroepskeuzetest bestaat uit het invullen van een aantal testen, waarbij de motivatie, interesses en mogelijkheden van uw kind centraal staan. Uiteindelijk volgt uit al deze onderzoeken een advies, waarmee je heel gericht verder kunt werken bij het kiezen van de juiste studie of loopbaan.

Een beroepskeuzetest is mogelijk vanaf een leeftijd vanaf 12 jaar. Tevens nemen we de test af bij jong volwassen.

Als uw kind gediagnosticeerd is met een gedragsstoornis (bv. adhd of een autistische stoornis), wordt hiermee rekening gehouden tijdens de afname van de test, bijvoorbeeld door het inlassen van korte pauzes voor leerlingen met concentratieproblemen.

De kosten voor de beroepskeuzetest is € 99,- inclusief onderzoek, rapportage en eindgesprek.